Drame sentimentale și vrăjitori

Sigur e vrăjitorie! 

Într-o zi organizația ne-a anunțat că începând din acel moment, o să avem o nouă colegă din Danemarca în casă. Ea a venit și a stat cu noi în ghetoul capitalei vreo 2 zile. Apoi, simțind energia urâtă din casă, a închiriat o cameră într-un loc mai sigur. Lucrăm la aceeași organizație și ne vedem zilnic. 

Ea, Katy, stă în casă cu vreo 6 africani. 

Am păstrat legătura și m-a întrebat zilnic cum mă simt și dacă am nevoie vreodată să ies din casa aceea să-i scriu. “Angi, eu sunt bine, dar îmi fac griji pentru tine. Cum merg lucrurile acolo?” 

Într-o seară eram în club și, din cauza multor probleme care aveau loc în casă și cu vecinătatea, i-am scris. Cartierul meu este cel mai de temut loc din Kampala. Chiar și pentru africani.

Eram în club și am realizat că problemele m-au copleșit și am nevoie să ies din casa aceea. I-am scris lui Katy dacă pot rămâne la ea. 

În ziua următoare, seara, ca niciodată, am luat boda singură și am plecat. Cartier nou și necunoscut în noapte. După ce m-a învârtit prin vecinătate am ajuns la casa ei. Am salutat băieții și am stat cu ea toată noaptea la povești. I-am spus problemele cu care mă confruntam și am plâns.

 “Știi, prietenul meu mă abuzează psihologic. Când se poartă urât cu mine, când mă ia în brațe. Totul a început de când a luat niște droguri, iar el a fost dependent în trecut…și-a pierdut total mințile. Plâng mereu, dar nu am cum să fiu supărată pe el văzându-l că are probleme cu adevărat psihologice. Probabil se simte bine știind că se joacă cu “psihologul”. Datorită lui am învățat și psihologia dependentului, manipulatorul. “

“Angi, eu am simțit mereu că e o energie urâtă în casa aia, probabil vecinii care v-au făcut atâtea rele, au făcut și vrăji.” 

Noi ca noi, râdeam despre asta, dar africanii cred. Așa că unul dintre băieți, Edgar, a zis că poate să vorbească el cu cel mai bun vrăjitor care apare la TV să ne ajute. Noi, europence drăguțe și dornice să luăm tot ce are Africa de oferit, am acceptat. 

Peste 2 zile după muncă, iată-ne pregătite să ne întâlnim cu vrăjitorul. Am luat o boda până la casa ei. Africanul Edgar mi-a pregătit o cafea, apoi am plecat împreună. Am luat o altă boda. Eu cu el și ea singură. Noi am ajuns la primul stop, ea nu mai apărea. Ne-am făcut ceva griji până ce și-a făcut apariția. Am luat o altă boda în aceeași formație, eu cu negrul, ea singură. Apoi încă un taxi ( un autobuz local super înghesuit), apoi încă o boda. Eram așa fericită. Pentru prima dată după mult timp trăiam o experiență amuzantă, eram liberă și foarte departe de casă. 

La vrăjitor

Am mai luat o boda și am mers pe o uliță strâmtă și denivelată. Vrăjitorul ne-a spus să luăm câte 3 ouă de fiecare. M-am amuzant zicându-mi că poate nu mai are în casă. 

Ne-a primit în casă. Vrăjitorul un om negru cu o rochiță lungă cum au musulmanii de rugăciune. Ne-am expus problemele în jurul unei mese. 

Prietena mea: eu nu am nicio problemă, sunt aici să-mi aflu viitorul.

Eu: ok, eu nu am nicio jenă să povestesc. Prietenul meu este dependent de droguri și alcool. Dacă nu bea dimineața are halucinații, tremură și îl ia cu transpirații. Nu a fost așa când l-am întâlnit. De o săptămână se poartă urât cu mine și mă simt abuzată psihologic. Când îmi vorbește urât când vine să mă ia în brațe și/ sau să mă pupe. 

Vrăjitorul: ok, acum luați un ou și ieșiți afară. Spuneți oului ce vă doriți și loviți-l de perete. 

Am ieșit afară cu ouăle și ne uitam una la alta: “ și acum?”

Katy: hai să vorbim fiecare pe limba noastră. 

Am vorbit cu oul mai în glumă mai în serios și apoi l-am lovit de perete râzând. 

Vrăjitorul ne-a poftit în altă cameră. 

Avea o poză cu Iisus pe un perete, o căsuță din paie, o lumânare, niște iarbă cu noroi și paie, un covoraș pe care avea o carte cu scris arabic. Răsfoia carte să vedem ce bancote de 50.000 șilingi are și dolari. Se oprește: care dintre voi se întâlnește cu un băiat negru? 

Noi începem să râdem. 

Eu: al meu are culoarea pielii la fel ca mine. 

Katy: oh, Edgar, ieși afară. ( către prietenul care ne însoțea). Eu sunt cu cineva. 

Vrăjitoul: Văd că este tânăr, o să-i rupi inima. Îl iubești?

Katy: nu.

V: ai pe altcineva acasă?

Katy: nu, dar nu-l iubesc. Este doar așa…

V: vrei să fac o vrajă să stea departe de tine?

Katy: nu, este ok. 

Mai dă câteva pagini, ne mai arată ce bani are, pune ouăle în casa din paie și ne spune să așteptăm. Ne uităm una la alta “ și acum?” Vrăjitorul ne pune să onorăm darul cu bani, nu mult, 50.000 șilingi! Eu i-am zis clar că nu am bani și dacă îi dau, nu am să mă întorc acasă. Prietena mea pune 50 eu doar 30. Ia ouăle pe rând, le sparge cu pumnul într-un vas, face niște matematică cu noi “ câte ouă au fost, câte au rămas”. Îi spune încă odată prietenei mele să aleagă cu grijă și să nu rănească băiatul sau să-l lase dacă nu-l iubește. 

În ceea ce mă privește, vrăjitorul îmi spune: “iubitul tău te iubește, dar cineva a făcut o vrajă asupra lui să vrea mai multe femei. O să-ți dau niște iarbă să te speli cu ea 3 zile, apoi îmi trimiți o poză cu voi și te pun să urmezi un ritual. “

Zis și făcut. Am luat boda, taxi și altă boda și am plecat acasă. 

Prietenul meu dădea semne că este mai bine și se comportă frumos. Opa..să vezi că ăsta chiar este vrăjitor adevărat dacă a ghicit-o pe prietena mea cu negrul. 

Mă spăl cu iarba și ieșim în club. 

Prietenul continuă să se poarte surprinzător de frumos. 

Katy și gașca de negri apar în club. Edgar, cu care îmi petrecusem toată ziua, mă ia în brațe. Al meu,  credea că-i cunoaște pe băieți și a fost surprins când a realizat că ei sunt prietenii mei și nu ai lui. În timp ce eu vorbeam cu ei, el mă trage în brațe protectiv, dansează cu mine, totul bine. 

În noaptea aia m-am simțit bine. În sfârșit, într-o țară și un continent nou, aveam o grămadă de cunoscuți în același loc. Mi-am lăsat colegii și am dansat cu alți prieteni. Ulterior al meu îmi cere cheia să plece acasă. Nu sunt proastă și nici gardiana lui. Mi s-a făcut rău pentru că nu mâncasem nimic toată ziua. Inima mea simțea ceva. Toți prietenii erau pe lângă mine întrebându-mă cum mă pot ajuta, alții veneau pe rând încercând să mă agațe cu povești care mai de care. Nici nu îi ascultam, mă gândeam acasă. 

El, beat, fumat și probabil gelos, deși nu își recunoștea acest sentiment, s-a dus cu o colegă acasă. Am intrat în casă și m-am prins de mișcare. Sunt și un detectiv bun. Nu am mai răbdat, l-am întrebat direct : “te-ai culcat cu ea?” A rămas șocat de întrebarea mea și mi-a zis că nu am niciun drept să-l întreb asta. “Te cunosc și știu.”

Nu am reușit să mai dorm. Mi-am pus hainele la spălat, mi-am făcut bagajul și i-am scris unui prieten pakistanez care mă ruga demult să mă mut din cartierul ăla periculos. 

De dimineață, tipa care stătea și în aceeași casă cu noi, s-a dus în camera lui. Eu, blocându-mi orice sentiment, m-am dus după ea. Ei erau îmbrățișați. Le bat în ușă: “ bună dimineața”. S-au speriat, desigur. Ea a ieșit cerându-și scuze și a plecat din casă. 

El? Toată ziua a băut, fumat, dormit și căutat să-mi vorbească. Cu o voce suferindă: “ Angi, iartă-mă. Știu că ți-am rupt inima. Tot ce ți-am zis e adevărat, nu vreau să-ți schimbi acum părerea despre mine. (mă atinge)

Eu: nu mă atinge! 

El: nu pot să nu te ating. Locuim în aceeași casă, vreau să o fac. Angi, spune-mi ceva, orice…

Eu: Nu mai ești omul pe care l-am întâlnit. 

Apoi toată ziua a venit pe lângă mine spunându-mi alte povești. 

Ea a venit la amiază acasă, îi deschid ușa : Angi, iartă-mă. Toată ziua m-am gândit la tine. Cum ești? 

Eu: “ shit happens.”

După ce toată ziua a căutat o apropiere cu mine, acum se duce în bucătărie după ea și o sărută. 

Eu: vă aud.

El: and what?

Și atunci mi-a pus capac. Nu am zis nimic. Aveam de gând să aștept pe toată lumea să zic că plec. Am sunat uber, mi-am salutat colegii cu care mă înțeleg și mă susțin și lui i-am zis “ plec, mi-am închiriat o cameră.”

El: are you serious?”

Eu: watch me! 

Mda. Îmi amintesc privirea mea din oglinda uberului. O față plânsă, tristă și suferindă plecând acum într-o casă nouă să trăiesc cu niște oameni pe care abia i-am cunoscut printr-un alt prieten. Totuși, a fost singura și cea mai bună variantă. 

Ce s-a întâmplat cu vrăjitorul? Îi dau mesaj : știi, e cam târziu acum, prietenul meu m-a înșelat într-un mod nu tocmai plăcut.”

Vrăjitorul îmi povestește că ritualul a fost să mă curăț eu de spirite rele și iubitul meu se va întoarce la mine. Acum depinde cât de repede îl vreau înapoi. Doar să-i trimit 100 de dolari să cumpere niște chestii pentru un ritual. 

Pfoa…stimate domn vrăjitor vedetă TV. Sunt aici voluntar și nu am bani. Nici dacă el era iubirea vieții mele nu aș fi dat vreun ban să-l iau înapoi.

Și așa m-am lămurit cum e treaba și cu vrăjitoriile astea.  

Viața m-a aruncat și am schimbat povestea. Prietenul meu s-a dovedit a avea mai multe afaceri în diverse țări și m-a trimis la alți oameni de afaceri să aibă grijă de mine. Am ajuns din cartierul periculos, din abuzul psihologic și celelalte povești de acasă, să iau masa în restaurante de lux comandând direct la bucătarul chef, să merg cu mașini de lux, să dorm într-un pat adevărat. ( Am realizat cât de tare mă durea tot corpul) De la a trăi cu frică și a merge peste tot cu el, la a mă plimba liberă, fericită, a explora și bucura de fiecare zi cu alt entuziasm. 

El i-a zis unei colege să îmi zică să vin acasă că nu e ok să stăm separați. Eu? Sunt mai bine ca niciodată: fizic, psihologic, emoțional. 

Când mă duc la biroul colegilor, angajații mă primesc cu protocol. Îmi dau cafea și biscuiți – au aflat cât de mult îmi plac. Pakistanezii au în cultura lor să fie ospitalieri și sunt oameni foarte buni și calzi. 

Noi ne ocolim. Nu are curajul să mă privească în ochi. O dată ne-am găsit pe scări și mi-a zis : hi. Nu dă pe la muncă, bea, fumează și doarme. Ceea ce e confortabil pentru mine să nu-l văd. În schimb eu am multă treabă. Ea? Oh…nu m-aș băga pe iubitul cuiva nici dacă nu aș cunoaște persoana respectivă, dar noi locuiam în aceeași casă. Acum mai nimeni nu vorbește cu ea și stă mai mult singură. Karma…asta aștept. 

Africa…curată vrăjitorie să trăiesc așa experiențe și să aterizez într-un loc mult mai bun. Brusc viața mi s-a schimbat în bine când am lăsat să plece din viața mea “răul care credeam că-mi face bine”.

Hei! Nu vreau să-mi plângeți de milă sau să mă compătimiți. Sunt foarte bine și trăiesc o altă parte a Africii care nu îmi era cunoscută înainte fiind manipulată așa ușor de omul care spunea că sunt “Universul lui”. Acum a schimbat puțin galaxia. 

Ulterior am râs cu prietenii: “Angi, le pare rău…le pare rău că ai aflat!”

Lăsați viața să vă ghideze, dați drumul sforilor care vă trag în jos și veți descoperi o lume mult mai bună pe care nu puteați să o vedeți înainte focusându-vă să vă alinați durerea. 

Cu sinceritate, dragoste- uneori prea multă,

Facebook Comments
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments