Egipt, pe urmele Cleopatrei

Posted by: | Posted on: September 23, 2019

Nu știu dacă în timp, după atâtea transformări mai este visul meu, dar a fost al ei…

Am închis ochii și am încercat sa-mi amintesc când a fost prima dată în care am știut ca sunt fascinată de țara asta și că este țara mea favorită…

Îmi amintesc un caiet rupt și șifonat cu paginile umflate pentru că s-a udat, iar apoi uscat. Un caiet cu coperțile portocalii in care eu, nu știu de unde, desenam hieroglife. Nu, nu învățam să scriu. Desenam litere precum făceau egiptenii in antichitate. Apoi după ceva timp am găsit un alt caiet cu însemnări asemănătoare.

Eram fascinată. La TV se derulau desene animate cu persoanejele celebre ale Egiptului antic. Am simțit ca e țara mea de suflet și eu trebuie sa fiu acolo.

Anii au trecut, dar eu am continuat sa visez. Muzica orientală mă făcea să vibrez și doar Egiptul îl aveam în minte fără să realizez că există și alte țări arabe cu aceeași cultură și magie.

Am crescut fiind un copil fascinat de necunoscutul și magicul Egipt.

In școala generală când mi se cerea referat despre țara favorită, toți colegii mei știau ca eu fac despre Egipt. Am spus-o de prea multe ori, probabil că sunt legată de țara asta. In gimnaziu povestea se repeta…când eram întrebată de-a lungul anilor de țara favorită spuneam Egipt fiind setată din primii ani de cunoașterea lui.

Mă machiam precum egiptencele din antichitate, ascultam muzică și dansam, citeam, căutam și colecționam poze.

Acum un an eram la o nuntă și de regulă îmi fac de lucru cu copiii de acolo. O fetiță mică, brunetă, a stat de vorbă cu mine toată seara. Nu știu cum am deschis subiectul Egipt și aia a fost. I-am vorbit de Cleopatra, i-am arătat diverse poze. Fetița era fascinată și tot punea întrebări.
Peste câteva luni o reîntâlnesc și vine la mine: “Angi, am căutat și mai multe poze despre Cleopatra și Egipt, poți să-mi vorești de ea din nou? “
Atunci m-am gândit: dacă eu nu am ajuns în Egipt, am transmis visul meu ei și poate ea va reuși să și-l trăiască.
Cleopatra?Am citit cărți despre ea: putere, seducție, frumusețe…a făcut ea niște greșeli în dragoste pentu că-și dorea ca Egiptul să rămână fiului ei, dar cine o poate condamna. Eu iau ce am admirat întotdeauana la ea: “puterea de a conduce și influența”.
Nu e necesar să precizez că de multe ori m-am aranjat și machiat ca ea. De asemenea parfumulmeu favorit este Possess by Oriflame pentru ca este afrodisiac cu ylang ylang și este considerat parfumul ei.
Ah, și ghici la ce hotel stau în Cairo? Cleopatraaaaa.Abia aștept! Pentru poze cu priveliștea, hotelul și Egipt, nu uita să dai like la pagina de facebookABeautyWorld.roși să mă urmărești peInstagram. 
Pasiunea mea pentru cultura araba mi-a fost satisfacută prin tot ce am trăit în Iordania:muzica, mâncarea, oamenii, limba, viața, ritmul, cămilele, cultura în sine. Și totuși, toată lumea știe că Egiptul este “țara mea.”

Povestea cea mai marcantă legată de Egipt ține de cariera mea în Oriflame.

Am ales să mă înscriu în această companie nu pentru produsele suedeze, reduceri, cadouri, traininguri, poate chiar nici pentru evenimente. M-am înscris în Oriflame pentru că se lansase o conferință în Egipt.
A fost momentul în care eu am sințit că esteunica mea șansăde a-mi îndeplinii visul.
M-am apucat de treabă, promovarea produselor în rândul prietenelor ajutându-le și pe ele să-și ia cosmeticele cu reducere, să facă bani și să primească cadouri.
După 3 luni de implicare am aflat întâmplător că am ratat calificarea la conferință. Visul meu se năruise….
Am plâns 3 zile,nu mai voiam să văd pe nimeni și nu știam cum să le zic părinților mei că ceea ce le spusesem nu mai era valabil.
Să renunț la Oriflame pentru că nu mai aveam șansă la obiectivul meu inițial? Poate aș fi făcut-o în alte circumstanțe, dar aici deja aveam prietenii alături de mine, făceam bani, aveam o grămadă de cadouri constant, trainiguri și evenimente.
Am ales să rămân pentru oameni și să continui pentru stilul de viață.
Ulterior, pentru că mie supărarea și of-ul mi-au revenit constant, cineva m-a tras de o parte și mi-a deschis ochii:
“Tu-ți dai seama că Egiptul a fost ca tu să alegi Oriflame și viața ta să arate ca în prezent? Altfel pentru nimic în lume nu ai fi făcut ceva să-ți schimbi viața de educatoare fără posibilități de creștere personală, deschidere, călătorii și fără bani!”
Și de atunci zic mereu că “Egiptul” a fost ancora care m-a adus în Oriflame. Pe mine viața m-a pregătit să primesc această oportunitate când îmi va ieși în cale.
P.S. Orice vis ai, sunt sigură că putem găsi o cale de a-l îndeplini împreună. Scrie-mi și hai în echipa mea Oriflame. Din paleta întreaga de oferte, ceva sigur te “cucerește”.
Cât eram în Iordania am meditatmult la viața mea, obiective, oameni care contează, ce vreau să fac mai departe. Așa că m-am apucat să-mi fac albume de poze ca și cum trăiesc Egiptul sau visurile mele.
Alergam pe bandă în casă și mă imaginam la piramide. Mă entuziazma, inima îmi bătea mai tare, primeam energie și alergam mai repede. :)))
Eh, tot visând-mă eu acolo, în seara în care ne-am pus bagajele în mașină și părăseam casa, am primit un email.
“Angi, mergi în Egipt!”
Ce am simțit?! Nimeni nu s-a mai înțeles cu mine din acel moment. Țipam și țopăiam.
Am zis că oportunitatea de a merge în Egipt este cadoul de la Dumnezeu pentru toată munca, pasiunea, caritatea și dragostea investite în copii, vara aceasta.
Săptămânile acestea înainte de călătorie au fost lipsite de concentrare. Gândul meu a fost doar acolo.
M-am îmbolnăvit și am zis că nu-mi priește aerul de România. Mama a zis că îmi cam place în țările calde. Măcar acolo climatul e uscat și nu transpir ca în București.
Îmi place mult sa trăiesc Middle Eastul, dar cu minte de occidentală.
Dragilor, aceasta este călătoria mea prin viață sperând la ziua în care eu am să o joc pe Cleopatra și am să-i urmez calea în Egipt și în jurul piramidelor, călătorind pe Nil la apus.
Deznodământul îl trăim împreună…urmăriți-mă următoarea perioadă în fascinanta mea călătorie din Egipt, pe urmele Cleopatrei pe site, facebook si instagram ” ABeautyWorld.Ro ” .

Te îmbrățișez tare,

Facebook Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *