Invitată de onoare Sumit Global Pace Pakistan

Posted by: | Posted on: September 23, 2019

Totul în viața mea a fost gradual. Ați văzut multe realizări în portofoliul meu. Vreau să vă spun și despre faptul că toate acestea se datorează unor eforturi continue.Am muncit și muncesc mult, am avut “n” eșecuri de mai multe ori ca număr față de succese. Vă spun toate acestea ca, înainte de a vă dori viața unui om, gândiți-vă câtă trudă există în spate.

Personal consider că sunt mulțumită cu problemele mele,măcar cu ele m-am obișnuit și-mi sunt prietene, dar ce să fac eu cu suferința altora? Adică cu viața lor? Prin urmare, eu îmi doresc să va inspir să vă trăiți propria viață și să munciți pentru propriile obiective. Vreau să vă inspir să trăiți viața voastră, nu să o copiați pe a altora.

Unde este noua mea călătorie, cât și motivul ?

Plec în PAKISTAN. După cum se vede în imaginea atașată, vecinii săi sunt: Afghanistan, Iran, India, China și Marea Arabiei.Are o populație de 209 milioane aproximativ, iar limba nu este araba ( așa cum credeam eu), ci urdu, aproape de hindi. Religia, desigur, musulmani. Deci, da..port iar haine lungi, care să-mi acopere pielea.

În Pakistan există2 conflicte.Unul la granița cu Afganistanul, iar altul lângă India pe orașul Kahmir. Adevărul despre ei și viața lor, îl aflu când ajung acolo.

Visez de când mă știu că am să contribui la evoluția în bine a acestei societăți, în special să ajut copiii să trăiască o viață mai bună având acces la educație de calitate. 

Datorită acțiunilor mele diverse, studiilor, oamenilor întâlniți, călătoriilor, cât și împărtășirea viziunii mele cu privire la educație, pace și copii, am fost invitată la Summitul Global pentru Pace din Pakistan.

Am fost super entuziasmată de invitația lor, iar provocărilemele au fost obținerea vizei și achitarea biletelor de avion. Și să vă zic sincer, m-au costat cam cât un întreg sejur în Tailanda sau Singapore, dar experiența și scopul sunt ” nobile”.  Oamenii din alte țări, care vor fi prezenți la summit, au fost intervievați de ziare, au apărut în emisiuni, s-au organizat evenimente la ambasade în cinstea lor, sunt sprijiniți financiar etc…eu, trăiesc în România, iar aici valorile nu sunt apreciate sau susținute.

În momentul în care vrei să schimbi lumea, nu ai voie să te oprești pentru că oamenii sunt răi. Lumea trebuie schimbată tocmai din cauza aceasta! 

Viața se trăiește pe zile.Fiecare zi este importantă și trebuie trăită cu sens pentru că niciodată nu știi când este ultima ta zi și nu poți amâna la nesfârșit ziua de azi că o să te oprești la un moment dat să te bucuri de viață.

Așteptăm mereu o anumită zi ( de care oricum nu ne bucurăm că ne trece entuziasmul până la ea), iar în felul acesta noi așteptăm să mai bifăm o zidin viață și ne grăbim către sfârșit.Când am realizat cu adevârat că abia aștept să..”ceva”, adică îmi doresc să-mi treacă viața căt mai repede, m-am speriat.Mi-am zis că trebuie să fac doar ce-mi place, să muncesc ce vreau, să mă întâlnesc cu cine vreau, să mă bucur de fiecare secvență a vieții mele exact așa cum este ea.

Dacă viața ar fi compusă doar din lucruri bune, atunci ar deveni obișnuință, ne-am plictisi și tot am vrea mai mult. De aceea viața este un puls continuu cu suișuri și coborâșuri, precum o cardiogramă a unui puls de om VIU. 

Când voi da socoteală pentru viața mea, mai ales în fața mea, pentru că nu mă pot minții pe mine la nesfârșit, nu pot folosi scuza:

“Știi, eu m-am născut în România și a fost o situație grea…”

M-am născut aici cu un scop și mă bucur! Se putea și mai rău din ce am văzut prin călătoriile mele sau ce am auzit, citit. Fac tot ce ține de mineca viața mea să arate diferit și să contribui la o schimbare pozitivă și semnificativă în viața copiilor și a educației.

Întâlnirea cu Ambasadorul Republicii Pakistaneze în România

Mi-a luat ceva să găsesc ambasada. Mi-am pregătit documentele, invitațiile, scrisorile din Pakistan, dar ambasadorul vrea și o recomandare de la organizația, businessul meu, să vadă că sunt om serios, nu o româncă teroristăce pleacă acolo să facă mai mult rău. O să râdeți de ce am făcut…

Mi-am scris singură scrisoarea de recomandare pe firma mea și am semnat-o. Era ceva de genul “nu am nicio rezervare să o recomand pe Angelica Burcea…are următoarele calități..este etc. ” Bun, acum semnez!

Ambasadorul: cine e asta? cine a semnat?

Eu: păi este semnătura mea.

Abasadorul: cum vine asta? Tu scrii asta despre tine?

Eu: ați spus că vreți scrisoare pe firmă. Este firma mea și eu sunt “bossul”.

Norocul meu este că are simțul umorului și nu a mai zis nimic. A gândit probabil că-sinofensivăpentru țara lui.

După câteva zile primesc un telefon.

Eu: da?

El: Hello, Angelica! Here is the Ambassador of Pakistan…

Eu: Good morning.

El: How are you, Angelica?

Cum să vă spun, am fost foarte amuzată de întreaga discuție prietenească cu ambasadorul. Mai avea să-mi zică pe lângă ” have a nice day”, că mă pupă. Un om de o verticalitate fantastică, impunător, dar foarte prietenos.

P.S.l-am cunoscutîn Iordania pe Ambasadorul Româineide acolo. am avut o întâlnire privată cu el. Nu am făcut poze că nu ai voie cu niciun obiect în ambasadă, dar a fost o suuuper experiență. Andrei a ieșit tremurând de acolo, mai ales că el are un parcurs educațional ca domnii numiți și își dorește să fie diplomat de carieră.

Revin la povestea mea. În altă zi, ambasadorul m-a sunat din nou ( deja îi aveam numărul în agendă). A început prietenește, mi-a spus să mă duc la bancă și să achit o sumă de bani, iar la sfârșit a adăugat că am luat viza.

Părinții mei, ce să vă zic..sunt la fel de speriați ca de fiecare dată. Se consolează însă cu gândul că nu stau la fel de mult ca în Iordania.

Sunt singura din România, de numărat pe degete oamenii din Europa, în rest sunt oameni din țări precum: Afganistan, Ethiopia, Sudan, Peru, Iran, Irak, Uzbekistan, Nepal, Tailanda, alte țări din Africa și Asia.

Într-o altă zi, primesc un mesaj de la“le big boss” din Pakistan, mă întreba ce fac și voia neapărat să-mi spună că la Summit vine și “Deputy Head of Mission Romania to Pakistan”. Acesta a fost invitat ca urmare a prezenței mele la Summit, iar împreună să reluam conexiunile României cu Pakistanul.  Desigur sunt invitați mulți oameni importanți și ni se pregătesc multe surprize pe care abia le aștept.

Știu că mergem în Parlamentla întâlnire cu oficialitățile, avem evenimente culturale, vorbim despre noi, obiective comune etc.

Abia aștept să cunosc toți oamenii ăia. Să vorbesc cu ei, să împărtășim povești, să inspir și să fiu inspirată, să-mi fac prieteni de pe tot Globul, să cunosc adevărul lor…

Nu știu ce alte lucruri îmi va rezerva viața. Știu doar că sunt deschisă și entuziasmată să le îmbrațișez cu toată ființa mea.

Îmi doresc în fiecare zi să trăiesc ca să pot realiza tot ce-mi doresc și să fac tot ce vreau cu viața mea.

Te invit săasculți povești/ citește despre viața oamenilor de succes. Sunt sinceri și prezintă toate greutățile prin care au trecut. Etape în viață, noi provocări. Mie îmi dă putere să merg mai departecând totul pare împotriva mea. Fiecare eșec este o lecție care va da o greutate mai mare testimonialului meu de succes. 

Nu vreau să fiu elevul ăla de 10 care a avut o slujbă aproape bună. Se zice că cei cu rezultate mai slabe la școală ajung mai departe. Eu vreau să fiu elevul ăla de 10 care aduce o contribuție realăîn lume și viața oamenilor prin domeniile mele.

Oamenilor de 10 le este frica de eșec. Celor mai puțin străluciți la școală, nu. Pentru că ei au fost așa criticați, încât nu le mai este teama de nimic. Desigur în ambele cazuri există excepții. Oameni care fiind devalorizați de alții rămân mediocrii sau se mulțumesc cu puțin.

Eu am fost în ambele categorii. Un copil dornic de performanță, dar și cu multe devalorizări și eșecuri.Toate experiențele vieții mi-au construit în timp o super putere, empatia. Empatia este acea calitate care îți dă capacitatea de a te pune în locul celuilalt și să simți ce simte el.

Eu nu judec oamenii.Caut mereu sa văd o poveste din perspectiva personajului și asta mă face să îi simt durerea sau bucuria și totodată să îl susțin moral sau emoțional să reușească.

Anul nu s-a terminat…mai am muuulte surprize pentru voi în timpul ramas. Urmariți-mă pe pagina ABeautyWorld.ro și Instagram.

Mulțumesc din suflet prietenilorcare m-au susținut și o fac constant fie că am succes sau nu ( lucrez pentru ), iar celor care sunt pasageri prin viața mea, le mulțumesc pentru lecții.Un alt lucru despre mine: daca m-ai rănit cu bună știință, a doua oară nu ai șansă nici măcar să-mi iei din energie.

Îmi doresc să fii inspirat. Ridică-te din toate popasurile și ” gropile” în care poate te aruncă viața. Din păcate, evenimentele negative ne dau forța de care avem nevoie să mergem mai departe, și nu cele pozitive.

Știu că, poate, ai multe supărări în viața ta prezentă, dar ia acum un pix și o foaie și scrie binecuvântările pe care le ei. Repetă acest exercițiu în fiecare dimineață ,iar seara trece evenimentele pozitive de peste zi. Îți garantez că viața ți se va schimba.

Te invit în călătoria mea…

Te îmbrățișez cu drag,

Facebook Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *